Thursday, 27 September 2012

filem untuk tiga hari.....

.....ini kisah petang semalam. menonton wayang dgn cik bff di MBO space U8.

untuk tiga hari ni diadaptasi dari novel penulis terkenal ahadiat akashah. dah lama dah aku baca novel ni, jadi teringin pulalah nak tahu macam mana bila difilemkan.keseluruhannya, kami berpuas hati dengan jalan cerita. tak lari dari jalan cerita novel. jangan macam LBS dulu, agak menghampakan. 

dan disini, dgn ikhlas hati aku nak puji ayu raudah tu nampak sangatlah cantik dalam filem ni. aku sesungguhnya bukanlah peminat dia. malah dgn kontroversi segala tu, aku mmg tak berapa berkenan dgn dia ni. tapi dalam untuk tiga hari ni, ternyata ayu raudah berjaya bawa watak, dan dia nampak 'hot'. sapa dh tgk citer ni mesti tau apa maksud hot tu. hehehe. okay, secara ringkasnya cerita ni adalah tentang cinta. tentang perkahwinan yang dirancang hanya untuk 3 hari. sepasang kekasih (rashidi ishak & vanida imran) merancang utk berkahwin pada hari yang sama tetapi dengan org lain (pilihan keluarga).

merancang untuk berkahwin selama 3 hari sahaja, dan akan menceraikan & meminta cerai dari pasangan masing-masing pada hari ketiga.vanida berkahwin dengan afdlin & rashidi berkahwin dgn ayu raudah. dalam tempoh perkahwinan 3 hari tu, macam2 caralah vee & shidi ni buat supaya tak jadi apa2 dgn suami isteri diorang. part ni kelakar ada, kesian pun ada. 

penyudahnya, pada hari ketiga lain dirancang lain yg jadi. nak tau apa jadi?? silalah pergi tgk sendiri. tak acilah kan, kalau dah cerita tak best dah nak pergi tgk ,")

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...