Wednesday, 4 July 2012

fradoo ABC.....

.....masih lagi cerita last week. lepas penat (penatlah sgt!!) membeli-belah novel di SACC, shah alam, kami meneruskan aktiviti yang tak lekang dek hujan, tak lupus dek panas tak pernah tertinggal tiap kali kami keluar iaitu makan2.

aku bagi cadangan untuk ke food court SS3, kat  sana ada ABC sedap. lama dah tak rasa ais kacang yang sedap tu. sebulat suara adalah setuju.

sampai sana kami tuju ke fradoo ABC. mmg situlah tempat favourite aku kalau nak makan abc.



tapi kali ni abc nya mcm sikit aje dari selalu. ais kisar dia sama tak sampai pun kat bibir mangkuk. selalunya air kisar tu padat dan memuncak macam gunung (mcm gambar abc kat papan tanda kedai tu). 

bahan2 kat dlm tu pun tak byk. kalau tidak memang penuhlah dgn kacang goreng, nata de coco, kacang buah pinggang, jagung, biji sagu, cincau dll. namun begitu rasa dia masih sedap. cuma kuantiti aje dikurangkan. harga semangkuk adalah RM 3.00. 

sikit kan...

makan pula order dari gerai sebelah nasi goreng seafood & kueh tiaw ladna. rasanya???? adalah tak ada rasa. makan tanpa perasaan. minta extra pedas, pakcik tu kata cili mahal. aku ingat dia bergurau rupanya memang sungguh dia buat tak pedas. tawar heber.masa bayar rasa mcm tak ikhlas aje. apalah depa ni berniaga, kedekut nak mampus.tak sedap pula tu. lenkali takmo makan kat situ lagi.

3 comments:

  1. memang tak cukup kalau makan... kalau sy nak makan kena order 3 mangkuk baru cukup agaknya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu dia 3 mangkuk...kalo sy xmampu kot :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...