Friday, 18 May 2012

pedas, panas, berkuah...

.....tetiba sahaja aku rasa teringin makan sesuatu yang pedas, panas & berkuah. apakah makanan yang ada ciri-ciri tersebut? aku sendiri tak tahu apa yang aku nak makan. cuma terasa nak makan yang pedas-pedas, panas-panas, berkuah. 

alahai...dalam seminggu ni, tekak asyiklah meraung-raung menjerit meronta minta makan. hilang segala diet, segala penjagaan makan. selalunya kalau dah makan berat masa sarapan atau lunch, tak makan dah yang berat-berat lepas balik kerja. 

tapi seminggu ini, perut macam bela hantu dihuni cacing bersaiz naga tasik chini. dua jam sekali berkeriut-keriut. kejap kang dia bawa irama ghazal, kejap lagi pula dia tukar tune jadi lagu heavy metal. boleh gitu? minumlah air suam bergelen-gelen pun, tetap meratap merayu minta makan. dah macam sebulan tak jumpa dengan makanan. 

apa sudah jadi cik zie? impian tinggal impian aje ke? takkanlah nak kekal dengan body saiz UK ni sampai bila-bila. huh!!! sedih tau. bila tak makan, rasa macam stress melampau. cuba dah nak elak makan yang berat-berat, nak makan lauk dan sesuap dua sahaja nasi. tapiiiiii.....(mulalah nak main lagu sedih ni...)

apakah makanan yang pedas, panas & berkuah...juga sedap, banyak & mengenyangkan? rasa macam nak makan sizzling yee mee yang ditaburi hirisan cili padi dan penuh dengan cendawan, isi ayam & telor. meleleh air liur akak dik. 

adoi-adoi...sedapnya...

tomyam seafood pun sedap jugakan. kena pula yang betul-betul pedas meletup, pekena dengan nasi putih. perghhhhh nyaman...

silalah melelehkan air liur sendiri...

kalau dapat mee bandung yang berkuah pedas pun yummeh juga...teringat yang paling sedap & extra pedas kuasa 3 yang aku makan kat pulau perhentian dulu, ya ampun....sangat sedap okay...

ini lah gambar sebenar mee bandung pulau perhentian yang makan tu...banyak, extra pedas, sedap...

dah tak sanggup rasanya nak senaraikan makanan-makanan lain yg pedas, panas & berkuah. tak larat nak lap air liur yang menjejes atas meja ni. hah???!! ceh!! pengotoq sungguh hang....wakakakaaka...




2 comments:

  1. aku nk mkn steambot kat umah subang tu.... ermmmmm

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...